Huhtikuun 2019 kielivinkki

Kirjoitettu: Kirjoittaja: Kommentteja: 0

Mitä iloisemmat työntekijät, sitä parempi työn laatu. Ja mitä parempaa työn laatu on, sitä menestyneempi yritys on. Onko mitä–sitä-rakenteen käyttäminen tosiaan näin helppoa?

Kyllä on. Tärkeintä on muistaa, että mitä–sitä-rakenteeseen tulee aina pilkku. Poikkeuksia tähän sääntöön ei ole. Teksteissä silloin tällöin näkyvät pilkuttomat mitä–sitä-rakenteet ovatkin luultavasti vain tietämättömän tai laiskan pilkuttajan tuotosta.

Mitä–sitä-rakenne ei myöskään kaikissa tapauksissa kaipaa lainkaan verbiä. Sanoja säästävä kielenkäyttäjä kiittää!

Vaikka asia on helppo, pilkku pitää silti aina muistaa laittaa kohdalleen. Mitä tarkempi olet myös tämän asian suhteen, sitä paremman vaikutelman teksteilläsi annat.

Jutta Posti

Tietoja kirjoittajasta

Jutta Posti (FM) on haminalainen humanisti ja kielifriikki. Hän on kielipalveluja tarjoavan Kieliluotsin perustaja ja kieliasiantuntija.

Jätä vastaus, kommentti tai kysymys

Antamasi tiedot julkaistaan kommenttisi yhteydessä sähköpostiosoitettasi lukuun ottamatta. Kieliluotsi ei luovuta sähköpostiosoitettasi muille. Tutustu tarkemmin tietosuojaselosteeseemme. Kommenttisi julkaistaan pienellä viipeellä sitten, kun se on tarkastettu ja hyväksytty.