Suomen kielen päivä sai leivoksensa!

Kirjoitettu: Kirjoittaja: Kommentteja: 0

Harmittelin suomen kielen päivänä julkaistussa lokikirjoituksessani tuota päivää juhlistavan leivoksen puuttumista. Nyt asia on korjattu: virallinen Agricola-leivos on valittu! Kaurakeksipohjaisen, marenkisen puolukka-valkosuklaaleivoksen on kehittänyt Heidi Harjula, jonka leivontaresepteihin voi tutustua tarkemmin hänen pitämässään Makeaa murmelin täydeltä -blogissa. Agricola-leivos on suunniteltu niin, että sen valmistaminen onnistuu myös kotikeittiössä (ks. resepti täältä).

Agricola-leivoskilpailun taustalla oli Suomen Pipliaseura, ja sen tavoitteena on muistuttaa lukutaidon merkityksestä tasa-arvolle ja demokratialle sekä maailmanlaajuisen lukutaitotyön tärkeydestä. Pipliaseura toivoo, että Agricola-leivoksesta tulisi jokavuotinen traditio. Siitä on myös tulossa Suomen Pipliaseuran rekisteröimä tavaramerkki.

Jo ensi vuoden huhtikuussa voimme siis juhlistaa suomen kieltä ja Mikael Agricolaa leivoskahveilla! Ja jos ei jaksa odottaa sinne asti, voi toki tehdä Agricola-leivoksia jo nyt ja juhlia tämänvuotista suomen kielen päivää hieman jälkikäteen…

Virallinen Agricola-leivos suomen kielen päivän kunniaksi.

Virallinen Agricola-leivos suomen kielen päivän kunniaksi. (Kuvan lähde: Makeaa murmelin täydeltä -blogi.)

Jutta Posti

Tietoja kirjoittajasta

Jutta Posti (FM) on haminalainen humanisti ja kielifriikki. Hän on kielipalveluja tarjoavan Kieliluotsin perustaja ja kieliasiantuntija.

Jätä vastaus, kommentti tai kysymys

Antamasi tiedot julkaistaan kommenttisi yhteydessä sähköpostiosoitettasi lukuun ottamatta. Kieliluotsi ei luovuta sähköpostiosoitettasi muille. Tutustu tarkemmin tietosuojaselosteeseemme.